Ajankohtaista


16.05.2018

Kesän 2018 Puistokonserttikausi starttaa 21.5.

Kesä on taas täynnä musiikkia ja tanssia, kun Tampereen kulttuuripalveluiden Puistokonsertit valloittavat kaupungin 21.5. alkaen. Konsertit jatkuvat koko kesän ajan tarjoten lähes 200 ilmaista konserttia ja tanssiesitystä ympäri Tamperetta. Esiintyjinä Puistokonserteissa on paikallisia artisteja, ja tapahtumatarjonta on tuttuun tapaan laaja. Musiikkia löytyy klassisesta punkiin ja tanssiesityksiä pyörätuolitanssista Bollywoodiin.

Puistokonserttien vilkkain esiintymispaikka on Laikunlava, jossa tapahtumia järjestetään joka viikko maanantaista torstaihin. Kuoroja kuullaan maanantaisin, bändejä ja orkestereita vaihdellen tiistaisin ja keskiviikkoisin, ja tanssiesityksiä voi puolestaan seurata torstaisin. Mikäli kuuntelemisen ja katselemisen sijasta haluaa itsekin osallistua, se onnistuu kuoroesitysten jälkeen Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton Sulasolin johtamissa yhteislaulutilaisuuksissa sekä tanssiesitysten jälkeisissä Tampereen salsa ry Azúcarin ohjaamissa puistosalsoissa.

Uutena kokonaisuutena tämän vuoden Puistokonserteissa ovat Näsinpuiston lauantaitapahtumat, jotka toteutetaan yhteistyössä Museo Milavidan kanssa. Ennen laululavan konserttia järjestetään opastettu kierros Suomen kuningas -näyttelyyn, joka kertoo Suomen monarkiahankkeen taustoista sekä Suomen kuningaskunnan valmisteluista, ja konserttien jälkeen vuorossa on Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa. Kierrokset sisältyvät museon pääsymaksuun, mutta jos haluaa tulla seuraamaan ainoastaan laululavan konsertteja ja tanssiesityksiä, ne ovat maksuttomia.

Lauantaisin voi vaihtoehtoisesti suunnata myös Hatanpään arboretumiin. Tarjontaa on klassisesta populaarimusiikkiin, ruusutarhaan sopivan rauhallisissa tunnelmissa. Muita jokaviikkoisia tapahtumia on Haiharan taidekeskuksessa sekä Tallipihalla keskiviikkoisin ja Amurin työläismuseokorttelissa sunnuntaisin. Konsertteja järjestetään lisäksi Osmonpuistossa sekä siirtolapuutarhoissa, ja kesäkuun keskiviikkoisin voi käydä kuuntelemassa bändejä Hervannassa nuorisokeskus Kupolin edustalla. Puistokonserttitunnelmaa viedään kesän aikana myös lukuisiin eri palvelukeskuksiin, jolloin musiikista nauttiminen mahdollistuu entistä laajemmalle yleisölle.

Monipuolisesta ohjelmistosta löytyy jokaiselle jotakin. Löydä omat suosikkisi ohjelma-sivuilta!