Ajankohtaista


10.05.2019

Puistokonsertit tulevat taas!

Puistokonserttikesän 2019 ohjelma on nyt julkaistu www.puistokonsertit.fi/ohjelma. Kesäiset esitykset täyttävät Tampereen pihat ja puistot musiikilla ja tanssilla, niin keskustassa kuin kauempanakin. Tampereen kulttuuripalveluiden järjestämiä Puistokonserttiesityksiä on tarjolla yli 180 kappaletta, ja luvassa on musiikkiesityksiä kaikille - jazzista metallimusiikin kautta iskelmään ja klassiseen musiikkiin, sekä tuttuun tapaan myös tanssia ja yhteislaulua. Uusina esiintymispaikkoina perinteisen Laikunlavan sekä keskustan ja kaupunginosien pihojen ja puistojen lisäksi Hiedanrannan kuvankaunis kartano pihoineen ja puistokonserttikohteeksi palaava Vuores-talo.

Tänä vuonna Laikunlavan Puistokonsertit saavat näyttävän aloituksen, kun koko kansan tuntema viihdemusiikin ammattilainen Mikko Alatalo laulattaa tamperelaisia kesäkauden avajaisissa Tammerkosken rannalla -tapahtumassa Laikunlavalla maanantaina 27.5. klo 18.30. Tervetuloa mukaan! Hervannan Muusan aukiolla taas avataan eteläisemmän Tampereen konserttikesä suomirockin ja -popin elävän legendan voimin, kun Neumann Duo astuu lavalle 5.6. klo 19! Yhteistyössä kulttuuripalveluiden kanssa tätä mahtavaa keikkaa järjestävät Tampereen kaupungin nuorisopalvelut.

Näiden upeiden esitysten lisäksi luvassa on musiikkia ja tanssia läpi kesän ympäri Tamperetta. Esiintymispaikkoja ovat Laikunlavan ja Hervannan lisäksi mm. Haiharan taidekeskus, Hatanpään Arboretum, Amurin työläismuseokortteli, Tallipiha, Näsinpuiston Laululava, Tammelantori sekä monet muut pihat ja puistot ympäri kaupunkia. Kaikkiin puistokonsertteihin on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan musiikin- ja tanssintäyteiseen Tampereen kesään!

Lisätiedot:
Venla Moisala
koordinaattori
050 523 2134
venla.moisala@tampere.fi

 

06.03.2019

Puistokonserttien esiintyjähaku päättynyt

Puistokonserttien haku päättyi helmi-maaliskuun vaihteessa, ja hakemuksia kertyi huimat 228 kappaletta! Suurin osa ryhmistä pääsee näillä näkymin esiintymään, mutta valitettavasti aivan kaikille ei välttämättä saada konserttiaikaa järjestymään. Jonkin verran rajoituksia asettavat muun muassa esiintymispaikkojen tekniset puitteet suhteessa esiintyjien äänentoistollisiin toivomuksiin. Myöskään hakuajan jälkeen tulleita hakemuksia ei valitettavasti voida huomioida esiintyjiä valittaessa. 

Teemme konserttiaikataulua maalis-huhtikuun aikana ja tulemme ottamaan kaikkiin hakijoihin yhteyttä kevään mittaan. Kiitämme kuitenkin lämpimästi kaikkia hakijoita jo tässä vaiheessa. Tampereella on paljon aktiivisia musiikin ja tanssin harrastajia, ja ensi kesän Puistokonserttisarjasta tulee jälleen kerran huikean laaja ja monipuolinen. Pysykää kanavalla, tarkempia konserttiaikatauluja on luvassa huhti-toukokuussa!
 

 

25.02.2019

Nuorille tarjolla 2 puistokonserttikeikkaa Hervantaan

Nyt on 13–20-vuotiailla nuorilla mahdollisuus näyttää taitojaan tai harjoitella esiintymistä yleisön edessä Hervannan nuorisokeskus Kupolin edustalla osana kesän Puistokonsertti-sarjaa. Keikalle voi tulla räppäämään, laulamaan tai tuoda oman bändinsä esiintymään Hervannan sydämeen Muusan aukiolle. Keikat ovat kahtena torstaina 6.6. ja 13.6. klo 18-20.  Nuorisopalvelut tarjoaa lavan, äänentoiston ja miksaajan. Tuo talenttisi esille Hervannassa!

31.01.2019

Esiintyjähaku kesän 2019 puistokonsertteihin auki helmikuun ajan

Tulevana kesänä laitetaan taas puistot soimaan Tampereella! Musisoinnista kiinnostuneet bändit, orkesterit, soittokunnat, kuorot ja tanssiryhmät voivat hakea mukaan Mansen suurimpaan konserttisarjaan tuttuun tapaan helmikuun ajan.
Hae esiintyjäksi tästä: https://gest.fi/customers/agjekc/1769

Tapahtumapaikat ovat myös vanhat tutut ja soittamaan pääsee esimerkiksi Laikunlavalle, Tallipihalle, Amuriin, Arboretumiin, Haiharaan, Hervantaan, Hiedanrantaan ja palvelukeskuksiin. Konserttikausi aloitetaan tänä vuonna jo toukokuun puolella ja esitykset raikuvat aina elokuun puolivälin kieppeille saakka.

Esiintymään voivat hakea Tampereen alueella vaikuttavat musiikki- ja tanssiryhmät. Sovitusta ja toteutuneesta konsertista maksetaan 100 € suuruinen korvaus verkkolaskua vastaan. HUOM! Korvausta ei makseta verokortilla eikä paperi- tai pdf-laskuilla. Yksityishenkilöiden on käytettävä tarvittaessa laskutuspalvelua. Toiminimellä laskuttavat liittävät laskuun mukaan YEL-todistuksen tai vastaava summa pidätetään palkkiosta automaattisesti. Y-tunnuksella laskuttavat voivat tarvittaessa käyttää Tampereen kaupungin laskutusportaalia verkkolaskun tekemiseen.

Laikunlavan ja Hervannan bändeille tarjoamme äänentoistopalvelun miksaajineen, mutta muissa paikoissa esiintyjät vastaavat itse tekniikastaan. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut hoitavat konserttien Teosto-ilmoitukset ja markkinoinnin. Yhteistyökumppanimme mm. kesäkahviloissa hoitavat järjestelyitä konserteissa paikanpäällä. Kuten aiemminkin, valitettavasti aivan kaikille emme sopivia konserttiaikoja löydä.

Näin homma toimii:
1. Jätä hakemus helmikuussa ja jää odottelemaan
2. Saat sähköpostilla ehdotuksen konserttiajasta ja paikasta sekä ohjeet paikalla toimimiseen. Hyväksy tarjous tai pyydä uutta ehdotusta ohjeiden mukaan.
3. Kutsu keikalle kaverit, kummit ja kaimat!
4. Soita, laula, tanssi!    
5. Lähetä lasku ja tiedot soitetuista kappaleista.

Hae mukaan siis viimeistään 28.2.2019 klo 23.59!

Lämpimin terveisin: 
Venla Moisala, koordinaattori
Tampereen kaupungin Kulttuuripalvelut
+358 50 523 2134
venla.moisala@tampere.fi

 

22.08.2018

Konserttikesä sai laulavat jäähyväiset

Kesän 2018 Puistokonsertit on nyt soitettu, tanssittu ja laulettu. Kesän viimeisessä konsertissa Laikunlavalla kuultiin kuorojen ja lauluyhtyeiden jäähyväiset kesälle.

Kiitos yleisölle, esiintyjille ja tapahtumapaikkojen yhteyshenkilöille onnistuneesta kesästä! Puistot soivat jälleen ensi kesänä - esiintyjähaku avautuu tällä sivustolla helmikuussa 2019.

05.07.2018

Vielä on puistokonserttikesää jäljellä

Puistokonsertit ovat päässeet tänäkin kesänä hyvään vauhtiin. Laikunlavalla on kuultu jo alkukesän bändi-illoissa musiikkia laidasta laitaan. Kesämaanantaisin lavalla on tuttuun tapaan laulettu yhteislauluja, torstaisin on puolestaan nautittu tanssin pyörteistä. Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämät puistokonsertit ovat tänäkin vuonna olennainen osa tamperelaista kesänviettoa.

Hyvä uutinen on se, että konsertteja on edessä vielä pitkä liuta. Koko heinä- ja elokuun ajan pääsemme nauttimaan monista eri esityksistä ympäri kaupunkia. Uutena tapahtumapaikkana toimii tänä vuonna Tammelantorin lava, jonka niin esiintyjät kuin yleisö ovat ottaneet varsin hyvin haltuun. Lavalla soi tänä kesänä niin iskelmä, jazz kuin muutama muukin tyylisuuntaus. Kannattaa poiketa sinnekin kuuntelemaan, ja nauttia samalla vaikkapa torikahvit.

Puistokonsertit ovat siitä mukava tapahtumasarja, että niistä löytyy esityksiä useaan eri makuun. Monet esityksistä uppoavat yleisöön iästä huolimatta, ja siitä esimerkkinä voisi mainita vaikkapa tamperelaisen suomirock-trio Kormuksen. Heille Laikunlava on jo tuttu esiintymispaikka, ja tänä vuonna he saapuvat paikan päälle 18.7 järjestettävään bändi-iltaan. Kyseinen nuorten miesten kokoonpano ei jätä ketään kylmäksi – kannattaa tulla katsomaan, miksi!

On hyvä muistaa, että kesän aikana musiikkia ja tanssia on tarjolla myös kauempana keskustasta. Esimerkiksi Haiharan taidekeskuksessa voi samalla vierailulla tutustua niin paraikaa esillä olevaan näyttelyyn kuin puistokonserttienkin antimiin. Hatanpään Arboretumilla puolestaan voi nauttia vaikkapa piknik-eväitä samalla musiikkia kuunnellen.
Niin ikään palvelukeskuksissa on tarjolla puistokonsertteja asukkaiden iloksi aiempien kesien tavoin. Tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille, muiden puistokonserttien tapaan. Tarkemmat tiedot kaikista puistokonserteista löydät ohjelmasivulta.

Nautitaan kesästä ja tavataan puistokonserteissa!

Teksti: Laura Hyttinen

16.05.2018

Kesän 2018 Puistokonserttikausi starttaa 21.5.

Kesä on taas täynnä musiikkia ja tanssia, kun Tampereen kulttuuripalveluiden Puistokonsertit valloittavat kaupungin 21.5. alkaen. Konsertit jatkuvat koko kesän ajan tarjoten lähes 200 ilmaista konserttia ja tanssiesitystä ympäri Tamperetta. Esiintyjinä Puistokonserteissa on paikallisia artisteja, ja tapahtumatarjonta on tuttuun tapaan laaja. Musiikkia löytyy klassisesta punkiin ja tanssiesityksiä pyörätuolitanssista Bollywoodiin.

Puistokonserttien vilkkain esiintymispaikka on Laikunlava, jossa tapahtumia järjestetään joka viikko maanantaista torstaihin. Kuoroja kuullaan maanantaisin, bändejä ja orkestereita vaihdellen tiistaisin ja keskiviikkoisin, ja tanssiesityksiä voi puolestaan seurata torstaisin. Mikäli kuuntelemisen ja katselemisen sijasta haluaa itsekin osallistua, se onnistuu kuoroesitysten jälkeen Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton Sulasolin johtamissa yhteislaulutilaisuuksissa sekä tanssiesitysten jälkeisissä Tampereen salsa ry Azúcarin ohjaamissa puistosalsoissa.

Uutena kokonaisuutena tämän vuoden Puistokonserteissa ovat Näsinpuiston lauantaitapahtumat, jotka toteutetaan yhteistyössä Museo Milavidan kanssa. Ennen laululavan konserttia järjestetään opastettu kierros Suomen kuningas -näyttelyyn, joka kertoo Suomen monarkiahankkeen taustoista sekä Suomen kuningaskunnan valmisteluista, ja konserttien jälkeen vuorossa on Palatsin puistossa -kävelykierros Näsinkallion maisemissa. Kierrokset sisältyvät museon pääsymaksuun, mutta jos haluaa tulla seuraamaan ainoastaan laululavan konsertteja ja tanssiesityksiä, ne ovat maksuttomia.

Lauantaisin voi vaihtoehtoisesti suunnata myös Hatanpään arboretumiin. Tarjontaa on klassisesta populaarimusiikkiin, ruusutarhaan sopivan rauhallisissa tunnelmissa. Muita jokaviikkoisia tapahtumia on Haiharan taidekeskuksessa sekä Tallipihalla keskiviikkoisin ja Amurin työläismuseokorttelissa sunnuntaisin. Konsertteja järjestetään lisäksi Osmonpuistossa sekä siirtolapuutarhoissa, ja kesäkuun keskiviikkoisin voi käydä kuuntelemassa bändejä Hervannassa nuorisokeskus Kupolin edustalla. Puistokonserttitunnelmaa viedään kesän aikana myös lukuisiin eri palvelukeskuksiin, jolloin musiikista nauttiminen mahdollistuu entistä laajemmalle yleisölle.

Monipuolisesta ohjelmistosta löytyy jokaiselle jotakin. Löydä omat suosikkisi ohjelma-sivuilta!

15.01.2018

Esiintyjähaku kesän 2018 konsertteihin auki helmikuun ajan

Ensi kesänä laitetaan taas puistot soimaan Tampereella! Musisoinnista kiinnostuneet bändit, orkesterit, soittokunnat, kuorot ja tanssiryhmät voivat hakea mukaan Mansen suurimpaan konserttisarjaan tuttuun tapaan helmikuun ajan.

Jätä hakemus >>

Tapahtumapaikat ovat myös vanhat tutut: soittamaan pääsee mm. Laikunlavalle, Tallipihalle, Amuriin, Arboretumiin, Hervantaan ja palvelukeskuksiin. Konserttikausi aloitetaan tänä vuonna jo toukokuun puolivälissä ja esitykset raikuvat aina elokuun puolivälin kieppeille saakka.

Esiintymään voivat hakea Tampereen alueella vaikuttavat musiikki- ja tanssiryhmät. Keikoista maksetaan 100 € korvaus verkkolaskua vastaan. Laikunlavan, Hervannan ja Puistofiestan bändeille tarjoamme äänentoistopalvelun miksaajineen, mutta muissa paikoissa esiintyjät vastaavat itse tekniikastaan. Tampereen kapuungin kulttuuripalvelut hoitaa konserttien Teosto-ilmoitukset ja markkinoinnin. Yhteistyökumppanimme mm. kesäkahviloissa hoitavat järjestelyitä konserteissa paikanpäällä.

Kuten aiemminkin, valitettavasti aivan kaikille emme sopivia konserttiaikoja löydä.

Näin homma toimii!

1. Jätä hakemus helmikuussa ja jää odottelemaan
2. Saat sähköpostilla ehdotuksen konserttiajasta ja paikasta sekä ohjeet paikalla toimimiseen. Hyväksy tarjous tai pyydä uutta ehdotusta ohjeiden mukaan.
3. Kutsu keikalle kaverit, kummit ja kaimat!
4. Soita, laula, tanssi!
5. Lähetä lasku ja tiedot soitetuista kappaleista.

Hae mukaan siis viimeistään 28.2. klo 23.59!

T. Jaakko, kulttuuripalvelut
050 523 2134, jaakko.laurila@tampere.fi

14.08.2017

Puistokonsertit tuovat musiikin ihmisen luo

Jos ihminen ei pääse musiikin luo, niin musiikki tulee ihmisen luo. Puistojen lavojen lisäksi Puistokonsertteja on kesän mittaan järjestetty myös palvelukeskuksissa. Palvelukeskusten konsertteihin ovat tervetulleita kaikki lähialueen asukkaat ja muut tamperelaiset.

Viime torstaina Peurankallion Lähitorilla esiintyi Duo Laila Stolt ja Juhani Usala. Duo esitti yleisölle tuttuja iskelmiä vuosien varrelta. ”Tässähän tulee ihan nuoruus mieleen!” kuuluikin iloinen huudahdus yleisöstä kappaleiden lomassa. Moni intoutui myös laulamaan mukana tuttujen kappaleiden tahtiin.

Peurankalliokeskuksen asiakkaat Marjatta ja Lea kertovat, että erilaiset kulttuuritapahtumat ovat tervetullut lisä talon ohjelmaan. ”Kun ei itse pääse rollaattorin kanssa lähtemään, niin on hienoa, että konsertit ja teatteriesitykset tulevat tänne meidän luoksemme”, Marjatta hymyilee.

10.08.2017

L.Berryland improvisoi keikoillaan fiiliksen mukaan

On elokuinen tiistai-ilta Vanhan kirjastotalon puistossa. Vihdoinkin lämmin päivä! Laikunlavalta kuuluu musiikkia. Eturivi nyökyttelee tahdissa, ja ohikulkijat pysähtyvät ihmettelemään. Joku koukkaa polkupyörällä reitiltään nähdäkseen lähempää. Lavalla seisoo vain yksi mies, vaikka kappale kuulostaa kokonaisen bändin soittamalta. Välillä mies soittaa pätkän kitaralla ja laulaa mikrofoniin. Sitten hän painelee jalallaan lavalla olevia suuria nappuloita. Uteliaimmat nousevat keikan jälkeen lavalle kysymään artistilta itseltään, mitä siellä oikein tapahtui.

”Looppaus on jo pitkään ollut käytössä studiossa varsinkin elektropuolella, mutta se on saanut uuden muodon tällaisten irrallisten pedaalien muodossa”, lavalla musisoinut, L.Berryland-artistinimeä käyttävä mies kertoo. Pedaalien avulla voi loopata myös livenä. Pedaalin avulla pystytään nauhoittamaan pätkä ääntä ja toistamaan sitä. Näitä äänipätkiä kutsutaan loopeiksi. Pedaaleilla ääniin voidaan lisätä myös erilaisia efektejä, esimerkiksi säröä tai kaikua.

”Aloitan biisin nauhoittamalla ensimmäisen loopin yleensä joko kitaralla tai beatboksaamalla. Tämän päälle alkaa kerroksien rakentelu vokaaliharmonioilla, bassolinjoilla ja melodioilla. Loopperista löytyy kaksi erillistä raitaa, joihin nämä kerrokset on kasattu. Raitoja pystyy sammuttamaan ja käynnistämään uudelleen sopivilta tuntuvissa kohdissa. Biiseissä on siis paljon improvisaatiota. Soolot ja rakenteetkin vaihtelevat vähän päivän ja fiiliksen mukaan.”

Puistokonsertoimisen lisäksi L.Berryland on kokeillut myös vaihtoehtoisia keikkailutapoja esimerkiksi ulkomailla katukeikkaillen. ”Tänä kesänä käytiin Tšekissä ja Itävallassa pyörimässä pari viikkoa, ensi kesänä pyritään ottamaan useampia maita mukaan ja heittämään pidempi reissu.”

Vieraassa ympäristössä katukeikkaillessa täytyy olla tarkkana, sillä muuttujia löytyy moneen lähtöön. Lainsäädäntö voi olla erilainen kuin Suomessa; jossain soittamiseen tarvitaan lupa, toisessa paikassa se on sallittua tiettyinä kellonaikoina ja kolmannessa se on kokonaan kielletty. Myös sää voi olla erilainen koto-Suomeen verrattuna – niin hyvässä kuin pahassa.

”Katusoitto on aika yllätyksellistä verrattuna tavalliseen keikkaan. Tarvitaan paljon enemmän improvisaatiota ja tilanteen mukana menemistä. Joku saattaa esimerkiksi kesken soiton kysyä jotain tai alkaa ihan juttelemaankin, tai joku pyytää päästä mukaan soittamaan. Hauskaa se ennen kaikkea on. Ikinä ei oikein tiedä, mitä tapahtuu, ja tapaa erilaisia ihmisiä”, artisti summaa.

Kommelluksilta ei voi reissun päällä välttyä: ”Tšekissä Brnossa mentiin aluksi päivällä soittamaan yhdelle kävelykadulle. Saatiin jonkin verran kolehtia, kunnes lapset tulivat härnäämään ja ryöstivät pienen osan tuotoista. Vaihdettiin sen jälkeen paikkaa, ja hetki aloittamisen jälkeen poliisit olivat toista mieltä meiningistä. Puhumalla selvittiin, vaikkei tšekki taipunut itseltäni kuin tervehtimisen ja kiitoksen osalta, eikä konstaapelin englantikaan ollut juurikaan sen vahvempaa.”

01.08.2017

Puistofiestassa esiintyvä Matti on säveltänyt niin kauan kuin muistaa

Hämeenpuiston Puistofiestassa 13.8. esiintyvä Matti on soittanut eri yhtyeissä käytännössä koko elämänsä. Ensimmäisen bändinsä hän perusti jo alakouluikäisenä ennen kuin kukaan bändiläisistä edes omisti soittimia. Matti päätyi bändissä kitaristiksi ja sattumusten kautta myös laulajaksi ja jatkaa yhä sillä tiellä nyt, lähes kaksikymmentä vuotta myöhemmin.

”Nykyisin näen itseni enemmän laulujen kirjoittajana ja niiden esittäjänä kuin muusikkona. Jo ensimmäisen bändimme kanssa oli heti selvää, että esitämme vain omia kappaleita, vaikka olimme ihan pikkunassikoita vielä”, kertoo pop-rockia esittävä laulaja-lauluntekijä. Viime vuosien aikana Matti kertoo saaneensa vaikutteita musiikkiinsa myös folkista. Matin musiikkia on verrattu tyyliltään mm. J. Karjalaiseen ja Olavi Uusivirtaan.

Matti keikkaili pitkään mies ja kitara -hengessä, mutta nyttemmin artisti on koonnut ympärilleen osaavan bändin. ”Bändin kanssa keikkailu ja ylipäätään musiikin tekeminen eroaa hyvin paljon siitä, mihin itsekseni vietetyn viime vuoden aikana ehdin tottua. Yksin kun tekee, saa tehdä mitä lystää ja muotoilla esimerkiksi keikkasettiä lennosta uusiksi tunnelman mukaan. Soolokeikoilla periaatteessa mitä tahansa voi tapahtua, kun taas bändin kanssa on taas pysyttävä tiukemmin käsikirjoituksessa”, Matti pohtii soolo- ja bändikeikkailun eroja. ”Yksin soittaessa, erityisesti klubeilla, ihmiset keskittyvät kuuntelemaan musiikkia aivan eri tavoin. Sitä tietää onnistuneensa, kun yleisö on aivan hiirenhiljaa. Bändikeikoilla puolestaan tunnelma on riehakkaampi, yleisö taputtaa kovaäänisemmin ja intoutuu jorailemaan laulujen mukana.”

”Uudet soittajat ovat tuoneet ison panoksen siihen, miltä mun laulut nyt kuulostaa: siellä on mukana juttuja, joita mulla itsellä tuskin tulisi edes mieleen tehdä. Jokaisessa biisissä jokaisella soittajalla on oma lusikkansa mukana sopassa, ja uskon, että se myös näkyy meidän keikoilla.” Matti bändeineen onkin ehtinyt jo hioa uusia kappaleita, ja Puistofiestassakin kuullaan Matin vanhojen biisien lisäksi todennäköisesti aivan uunituoretta tuotantoa. Uutta julkaisua on luvassa jo loppuvuodesta.

Matti kertoo säveltäneensä ja sanoittaneensa kappaleita niin kauan kuin muistaa. ”Teen tätä, koska en osaa olla tekemättäkään. Jotenkin koen, että laulujen kirjoittaminen on osa omaa identiteettiä.” Inspiraatiota laulujen tekemiseen artisti ei koe osaavansa tietoisesti ammentaa mistään. Melodianpätkiä pyörii päässä päivittäin, ja yhtäkkiä mieleen saattaa juolahtaa joku kiinnostava uuden lyriikan lähtökohta, koko laulun kiteyttävä tekstirivi tai vasta hajanainen ajatus laulun teemasta. Vaikka Matti on tarkka lyriikoidensa muodosta, ei täydellinenkään muoto kuitenkaan korvaa tekstin sisältöä. ”Ennen kaikkea tärkeää mulle on se, että teksti jollain lailla resonoi mussa itsessäni. Että riippumatta siitä, onko teksti aiheeltaan iloinen vai surullinen, se jollakin tapaa koskettaa mua. Mä pystyn laulamaan vain sellaisia lauluja, joihin mä pystyn itse samaistumaan ja joiden takana voin häpeilemättä seistä.”

Kuva: Toni Pälli & Heikki Kiiski

24.07.2017

Maida Vale ottaa kesällä rennosti

Viime keskiviikkona Tallipihan illassa kuultiin ponin kavioiden kopseen lisäksi jouhevia säveliä viulusta. Äänet kantautuivat Tallipihan aukion esiintymislavalta, jolle Maida Valen jäsenet olivat kiivenneet.

Aiemmin bändissä on kuultu jousiedustajana sellisti Tiina Koskista. Nyt äitiyslomaansa viettävän Koskisen paikan on täyttänyt Piia Piranen viuluineen. Yhtye toivoo, että tulevaisuudessa bändissä olisi sekä viulu että sello.

Uusia kappaleita tuottoisalla yhtyeellä alkaa olla jo albumillisen verran. Maida Vale kuitenkin julkaisi levyn juuri edelliskesänä, eikä bändillä ole vielä studioon kiirettä, joten hetken saavat vielä yhtyeen hitit, biisit ja hittibiisit pöytälaatikossa pyöriä, kertoo kitaristi Mika Lonka.

Viime kesänä Maida Vale keikkaili ahkerasti, ja täksi kesäksi tehtiinkin päätös ottaa vähän rennommin. Bändin seuraava keikka on kuitenkin jo perjantaina Kukkaisviikkojen Food Festin lavalla.

20.07.2017

Popbändit houkuttelivat yleisöä puistokonserttiin harmaasta säästä huolimatta

Eilen Laikunlavan bändi-illassa esiintyi kolme toinen toistaan lahjakkaampaa popbändiä. Myös yleisö oli saanut esiintyjien lahjakkuudesta vihiä, sillä Puistokonserttien ja Tammerfestin yhteiskonsertissa riitti yleisöä kosteankoleasta heinäkuun säästä huolimatta.

Ensimmäisenä esiintynyt Aleksi Wiklund yhtyeineen hurmasi iloisella ja vauhdikkaalla esityksellään. DALVK:n keikan aikana päästiin tunnelmoimaan popin, jazzin ja folkin tahtiin, kun kaunisääninen duo esitti omia versioitaan tunnetuista ja vähän harvinaisemmistakin kappaleista. Tampereella jo kiitettävän kokoista fanipohjaa saavuttanut FM64 nousi lavalle viimeisenä. Fanit eivät pettäneet tälläkään kertaa, sillä yhtyettä saapui Laikunlavan muuten harmaaseen iltaan katsomaan kaksisataapäinen joukko yleisöä.

Kesä on jo ohittanut puolivälinsä, mutta vielä on onneksi monta Puistokonserttien bändi-iltaa ja muuta konserttia jäljellä. Nappaa itsellesi parhaat tärpit ohjelmasivulta. Puistokonserteissa nähdään!

03.07.2017

Roamin’ Street Band sai liikettä yleisöön

Tiistaina 27.6. Puistokonserttien orkesteri-illassa esiintyi Roamin’ Street Band, New Orleans -tyylistä katumusiikkia soittava big band. Niin monen jalan alle svengaava musiikki menikin, että katutanssithan siitä syntyi. Yhtyeen vokalisti Piritta Lumouskin kommentoi lavalta, että pitää opetella samanlaiset tanssiliikkeet ensi keikkaa varten.

Sää suosi ulkoilmatapahtumaa, ja väkeä oli liikkeellä sen mukaisesti. Laikunlavan katsomo täyttyi kesäillan sävelistä nauttivasta yleisöstä.

Seuraavan kerran orkesterimusiikista nautitaan Laikunlavalla jo 4.7., mutta lähes joka päivälle riittää ohjelmaa ympäri Tamperetta. Katso koko ohjelma osoitteesta www.puistokonsertit.fi/ohjelma.

19.06.2017

Tallipiha tarjoaa maalaisromantiikkaa keskellä kaupunkia

Lähes jokainen tamperelainen ja moni Tampereella matkaillut on varmasti Keskustorilla käydessään huomannut aivan kaupungin ytimessä sijaitsevan Laikunlavan, jolla järjestetään moni puistokonserttisarjan keikoista. Puistokonserttisarja on kuitenkin levittäytynyt vielä paljon laajemmallekin alueelle Tampereella. Konsertteja ja muita esityksiä järjestetään monen kaupunginosan lavoilla, palvelukeskuksissa ja keskustan pihoissa ja puutarhoissa. Yksi näistä esiintymispaikoista on tunnelmallinen Tallipiha.

Tallipiha on idyllinen piha-alue kivenheiton päässä Keskustorilta. Puistokonserttisarjan keikat soivat Tallipihalla keskiviikkoisin iltapäiväviideltä. Tallipihan seuraava puistokonserttiesiintyjä Heilattomat Hellut esittää kansanlauluja a cappellana 21.6.

Tallipihan isännöitsijä Tarja Lintunen kertoo, että vaikka Tallipiha kahviloineen ja putiikkeineen on jo muutenkin suosittu kesäkohde, ovat puistokonsertit elävöittäneet alueen kesäiltoja entisestään. Yleisöä on riittänyt, ja konserttien vastaanotto on ollut hyvä.

Alueen putiikit ja kahvilat ovat auki iltaan asti, joten ostoksilla käynnin ja herkuttelun voi hyvin yhdistää puistokonserttiretkeen. Juhannuksen jälkeen Tallipihalla kesätyönsä aloittavat kyytejä tarjoavat hevonen ja poni, ja päänsä saa pyörälle vanhan ajan karusellissa.

”Tallipiha on ihan ainutlaatuinen kohde, ja siellä on todella ihana tarjonta. Meillä on upeat yrittäjät, jotka toimivat siellä ympärivuotisesti. Tallipiha on myös miljöönä uskomattoman hieno”, tiivistää Lintunen toivottaen kesävieraat tervetulleiksi Tallipihalle Finlaysonin kainaloon.

02.06.2017

Veeti Kallio avaa Hervannan puistokonserttikesän

Käärmekalliolta kajahtaa kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona iltakuudelta, kun kesän ensimmäinen Hervannassa soitettava Puistokonsertti polkaistaan käyntiin vauhdilla. Nuorisotalon edustan tiiliseinien akustiikkaa pääsevät testaamaan konserttisarjan vieraileva artisti, monilahjakkuus Veeti Kallio, ja rockmusiikin aallolla surffaava Villi Huhu.

Aiemmin mm. Leningrad Cowboys -yhtyeen keulakuvana tunnettu Veeti Kallio on viime vuodet tehnyt musiikkia soolotuotantona. Myös suutarina, näyttelijänä ja tatuointitaiteilijana leipäänsä hankkinut monilahjakkuus on julkaissut nyt kolmannen sooloalbuminsa Vereslihalla.

Joulukuussa debyyttialbuminsa julkaissut Villi Huhu on viisihenkinen, suomenkielistä rokkia soittava yhtye. Villi Huhu ammentaa perinteisestä rock ’n’ roll -musiikista kuitenkin samalla tuoden kappaleisiinsa modernia raikkautta.

Käärmekallion keikat ovat osa puistokonserttisarjan Kaupunginosissa soi -kokonaisuutta, jonka myötä konsertit levittäytyvät keskustan ulkopuolisille estradeille. Käärmekallion konsertteja päästään kuulemaan tänä kesänä kolmasti.

15.05.2017

Puistokonserttien ohjelma ja uusi verkkosivusto on nyt julkaistu!

Kohta se on täällä - kesä! Alkavaan suvikauteen voi valmistautua tutustumalla kesän tuleviin puistokeikkoihin uudistuneella verkkosivustollamme. Tänäkin kesänä paikalliset muusiikki- ja tanssiryhmät tarjoilevat yhdessä kulttuuripalvelujen kanssa upean Puistokonserttisarjan ympäri kaupunkia! Ja genreistä löytyy! On punkkia Hervannassa, flamencoa Laikunlavalla, puhaltimia Kaukajärvellä, akustista tunnelmointia Amurissa ja lähes 200 muuta ilmaista kesäkeikkaa pitkin kaupungin pihoja ja puistoja!

Uusilla sivuillamme voit tutustua helposti paikallisiin muusiikintekijöihin ja kesän aikatauluihin. "Keikkakalenteri"-sivulla voit klikkailla muistiin itsellesi mieluisimmat kesäkonsertit ja jakaa listan kavereillesi sosiaalisessa mediassa. Ehkäpä konsertteihin löytyisi sieltä seuraakin? Muista merkata konserttisuunnitelmat ja -tunnelmat tunnisteella #Puistokonsertit! Oman keikkakalenterin voi myös tulostaa jääkaapin oveen muistilistaksi.

Kohta mennään! Toivotaan kauniita konserttikelejä!

Terveisin konserttisarjan koordinaattori,

Jaakko

20.04.2017

Yhteislauluiltojen suosio ei hiivu! Tänä kesänä lauletaan aiempaa enemmän.

Laikunlavan perinteisten lauluiltojen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä. Maanantaisin järjestettävät kuoro- ja yhteislaulutapahtumat houkuttelevat Vanhan kirjastotalon puistoon yli 300 laulunystävää joka kesämaanantai. Yleisön toiveesta puistoon on tuotu tänä vuonna lisää penkkejä, joten istuinpaikkojen ei pitäisi loppua enää kesken - ainakaan niin aikaisin kuin ennen! Laulukautta on myös jatkettu yhdellä viikolla elokuussa. Tänä vuonna laulamaan pääsee 5.6. - 14.8. joka maanantai klo 19.00. Ennen yhteislauluja lavalla esiintyy viikottain vaihtuva kuoro klo 18.30 alkaen.Yhteislauluillat järjestää Tampereen kaupunki yhteistyössä Sulasol ry:n kanssa.


Laikunlava laulaa -illat

maanantaisin 5.6. - 14.8.2017
klo 18.30 kuoroesitys
klo 19.00 - 20.00 Sulasol-yhteislaulut

Kesän kuorot ja lauluteemat

5.6. Mieskuoro Pirkanmiehet, yhteislaulujen teemana Kaunis kotimaa, laulattaja Seppo Suojanen
12.6. Sata-Hämeen viihdekuoro ja Stemmaset, yhteislaulujen teemana Veden äärellä, laulattaja Seppo Suojanen
19.6.Tre Eläkeläisten kuoro Taipumattomat, yhteislaulujen teemana Kupletteja ja tarinoita, laulattaja Arto Nieminen
26.6. Yhteislaulujen teemana Tanssilava kutsuu, laulattajana Tapani Leppäsalko. Poikkeuksellisesti ei kuoroa
3.7. Urhot-lauluryhmä, yhteislaulujen teemana Valssin pyörteissä, laulattaja Tapani Leppäsalko
10.7. Tuulantei-kuoro, yhteislaulujen teemana Rakkauden kaipuu, laulattaja Tapani Leppäsalko
17.7. Jäämien Kuoro, yhteislaulujen teemana Merellä, laulattaja Tuomi Nisula
24.7. Hepokatin viihdelaulajat, yhteislaulujen teemana Olet aatoksissain, laulattaja Keijo Saarinen
31.7. Tampereen Naislaulajat, yhteislaulujen teemana Mennyttä aikaa, laulattaja Keijo Saarinen
7.8. Nota Bene Nokia ry, yhteislaulujen teemana Aikaan täysikuun, laulattaja Ive Riihimäki
14.8. Kamarikuoro Camena, yhteislaulujen teemana Kesän muistolle, laulattaja Tuomo Nisula

21.8. Kuorojen jäähyväiset kesälle
18.00 Tampereen Työväenyhdistyksen Naiskuoro Miskantti
18.30 Mieskuoro Laulajien Seniorikuoro Konkelot
19.00 Viihdekuoro Sauriat

Päätöskonsertin jälkeen ei yhteislaulutilaisuutta.